Giv en hjælpende hånd til dig selv


Bo Pedersen :

  Udd. Reiki Master og Lærer i
    Usui Shiki Ryoho
    The Usui System of Natural Healing        Den traditionelle linje
     Acces Bars behandler
     Kranio Sakral terapi.

Cranio Sakral Terapi

Hvad er Cranio Sakral Terapi ?

 Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Terapeuten diagnostiserer klientens underliggende problematikker og arbejder med dette som fokus.

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform. I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kranio-Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag.Kranio-Sakral Terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand og kom til Danmark midt i 80-erne.
Behandlingsformen bygger på, at kroppen bliver "hørt og imødekommet" ved, at terapeuten med sine hænder "lytter" til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Disse rytmer eksisterer livet igennem. Terapeutens respektfulde måde at møde kroppen på gør, at kroppen aktivt slipper sine bevidste og ubevidste spændinger. Alt i kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Derfor kan al manuel terapi, herunder Kranio-Sakral Terapi, betegnes som arbejde med det enkelte
menneskes energi og kroppens egne ressourcer.

Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske
(hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og
immunsystemet og har derfor en effekt på hele kroppen.

  Hvordan foregår en Kranio sakralerapi behandling? ...
 Du kan forvente, at behandlingen indledes med en samtale om hvorfor du kommer samt journal optagelse. En behandling varer cirka en time, hvor du ligger afslappet på en briks, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, (især omkring hoved, rygsøjle og bækken). Du vil ofte opleve en dyb afspænding en nærmest meditativ tilstand. Enkelte gange er én kranio-sakral terapeutisk behandling nok men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger. Stress er en hyppig årsag til at kroppen ikke fungerer optimalt. Når det er tilfældet taler man om negativ stress. Det er ofte årsag til hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression mv.

Erfaringer viser at Kranio-Sakral Terapi har en positiv effekt bla. på lidelser som:
· Hovedpine og migræne
· Piskesmæld
· Muskelspændinger
· Ryg- og nakkesmerter
· Angst
· Søvnbesvær
· Hormon ubalancer
· Choktilstand
· Bækkenløsning
· hjernens og centralnervesystemets funktion
· koncentration og indlæring
· afbalancering af musklerne og skelettet
· bidefunktionen og tandstillingen
· den fysiske og psykiske tilstand
· velværet, som har været nedsat p.g.a. stress
Mennesker i alle aldre kan have gavn af kranio-sakral terapi.